Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki z pesto w cieście"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie (najlepiej wyjmij z zamrażarki i pozostaw na noc w lodówce. Będzie miało wtedy odpowiednią konsystencję). Pokrój je na 15 kwadratów. Na każdym połóż łyżeczkę zielonego pesto. Na nim ułóż oczyszczoną pieczarkę oraz plasterek mozzarelli. Zlep rogi ciasta.
Wierzchy kopert posmaruj roztrzepanym białkiem. Posyp makiem lub innym ziarnem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Podaj na gorąco lub na zimno jako samodzielną przystawkę. Paszteciki smaczne są z filiżanką bulionu czy zupy-kremu z porów.
Zamiast pieczarek możesz użyć do pasztecików trochę pokrojonego drobno pieczonego mięsa lub wędliny.Źródło: Bella Relaks