Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z przepiórczymi jajkami sadzonymi"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Pieczarki myjemy, korzonki odrywamy. Kapelusze układamy na ręczniku papierowym, by spłynęła z nich woda. Z obydwu stron prószymy lekko solą i pieprzem i natłuszczamy oliwą.
Obraną cebulę i nóżki grzybów drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i korzonki, smażymy, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180oC. Na blasze do pieczenia układamy grzyby wnętrzami kapeluszy do góry. Posypujemy żółtym serem, na ser wykładamy farsz tak, by w środku było zagłębienie. Do środka każdego kapelusza wbijamy jajko. Lekko solimy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy do momentu, aż białko się zetnie. Podajemy natychmiast.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 209 kcal. Białko 9,5 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 9 g.Źródło: Rewia