Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki ze szpinakiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2109
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Utnij korzonki pieczarek, częściowo wykrój środki, pokrój je. Ziemniaki obgotuj w wodzie z przyprawami.
Na maśle podsmaż pokrojone nóżki, szpinak, czosnek. Przypraw, dodaj śmietanę oraz 2 łyżki startego sera. Nadziej kapelusze pieczarek.
W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż pieczarki, ziemniaki, obłóż resztą farszu szpinakowego. Posyp posiekanym rozmarynem, resztą startego sera. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.
Porcje 5, 60 min, Cena 1,40 zł, Kalorie 380 kcal
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie