Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarkowe kanapeczki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój w plasterki. Posiekaj grubo umytą cukinię. Oczyszczone dymki poszatkuj razem ze szczypiorkiem. Z bagietki wykrój 8 kromek. Posmaruj je serkiem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pieczarki, smaż na średnim ogniu, cały czas mieszając, około 2 minuty. Dodaj cukinię. Smaż razem kolejne 2 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj z posiekaną dymką. Rozłóż na pieczywo i od razu podawaj na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety