Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń cielęca z migdałami"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2182
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 135
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 142
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2182
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 135
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 142
Składniki
Umyte i osuszone mięso mocno wygnieć ręką, natrzyj solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i zostaw na 3 godziny w lodówce. Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórki.
Ostrym nożem nakłuwaj mięso i szpikuj migdałami. Następnie ułóż w brytfannie. Polej stopionym masłem. Piecz 15 minut w temperaturze 225° C. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180° C i piecz jeszcze 60 minut.
Przez cały czas pieczenia podlewaj mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się sosem. Danie udekoruj rukolą.Źródło: Na żywo