Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z rozmarynem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
Mięso umyj i osusz. Obwiąż je nicią i wsuń pod nią gałązki rozmarynu. Całość oprósz solą i pieprzem. Włóż mięso na rozgrzany olej i obsmaż z każdej strony.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule pokrój w ćwiartki. Podsmaż je na oleju po smażeniu mięsa.
Obłóż mięso podsmażoną cebulą. Zalej je czerwonym winem oraz ciepłym bulionem. Wstaw na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Na około 20 minut przed końcem pieczenia obłóż pieczeń przekrojonymi na pół suszonymi pomidorami.Źródło: Takie jest życie