Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń drobiowa ze świderkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wedle przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przelać zimną wodą, dokładnie odcedzić. Cebulę posiekać. Paprykę oczyścić drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę.
Warzywa przesmażyć na oliwie, wystudzić, dodać do mielonego mięsa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać jajko, natkę i bułkę tartą, jeszcze raz wymieszać.
Masę podzielić na dwie części. Wąską formę do pieczenia wyłożyć plastrami boczku, porcją masy, makaronem i znów masą. Piec ok. 30 minut w tempe raturze ok. 200°C.
Tę pieczeń serwuj jak rzymską. Jest dobrym dodatkiem do ćwikły, kiszonych ogórków, a także sałatek z majonezem.Źródło: Twoje Imperium