Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z papryką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5850
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 133
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 301
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5850
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 133
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 301
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 10 min •Porcja: 360 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mielone mięso włóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż do mięsa. Wbij jajka. Wsyp 2–3 łyżki bułki tartej, natkę oraz parmezan. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, gałką, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj.
Papryki oczyść, pokrój w paski. Przelej je na sitku wrzątkiem, osącz. Foremkę posmaruj olejem, posyp resztą tartej bułki. Na spodzie rozsmaruj trochę masy mięsnej i ułóż część papryki. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz całą masę mięsną i wszystkie paski papryki. Piecz ok. 50 minut w 180°C.Źródło: Naj