Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Schab oprósz solą i pieprzem. W mięsie wytnij dwa tunele. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Mieszanką posmaruj mięso.
Cytryny sparz, osusz, pokrój w półplasterki, wetknij w nacięcia w schabie. Na wierzchu ułóż plasterki bocz ku tak, żeby zachodziły na siebie.
Brytfankę posmaruj resztą oliwy. Ułóż schab i piecz ok. 90 minut. Pieczeń podawaj z ziemniakami oraz pieczarkami i pomidorkami.Źródło: Naj