Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos musztardowy świetnie sprawdził się w roli dodatku do pieczeni. Jeśli ktoś nie lubi musztardy zawsze może zjeść pieczeń bez sosu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Mięso wkładam do miski, dodaję 2 jajka.Czosnek, cebulę, paprykę kroję i dodaję do mięsa. Przyprawiam , dodaję bułkę tartą , dobrze mieszam i odstawiam.
Pozostałe jajka gotuję na twardo i obieram. Z mięsa formuję pieczeń , umieszczam w środku jajka i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę ok. 1 godz w tem.180 stopni.
Do garnka wkładam musztardę i wlewam ok.150 ml. wody. Mieszam i i gotuję. Doprawiam. Śmietanę dokładnie mieszam z mąką i powoli dodaję do sosu ciągle mieszając. Gotuję ok. minuty i wyłanczam.
Upieczoną pieczeń , wyjmuję , kroję na plastry i układam na sosie.