Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa pod pod pierzynką"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Bułkę pokrój na kawałki, zalej 100 ml mleka. Cebule obierz i posiekaj. Połowę wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką i jajkiem. Wyrób masę, dopraw ją solą i pieprzem. Umieść w podłużnej formie. Piecz w 180 st. 80 min. Na 10 min przed końcem posyp startym serem i natką (3-4 gałązki).
Na patelni rozgrzej olej. Przesmaż resztę cebuli, dodaj kapustę. Wlej sok, dodaj 3 jagody jałowca i liście laurowe, duś 30 min. Wymieszaj z 2 łyżkami musztardy i śmietaną. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z upieczonym mięsem.Źródło: Świat kobiety