Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości. (Do powstałego podczas pieczenia sosu można dodać śmietanki z odrobiną mąki pszennej). Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.