Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne mięso na obiad lub na kanapki do pracy.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Fileta umyć . Z podanych składników przygotować marynatę. Zanurzyć w niej fileta , przykryć folią i pozostawić na całą noc.
Na następny dzień, piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Zamarynowany filet włożyć do rękawa do pieczenia, polać pozostałą marynatą, zapiąć rękaw. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i piec 50 minut.
Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw, wstawić ponownie na 10 - 15 minut do zrumienienia.
Zrumienioną pieczeń po wyjęciu z piekarnika , pozostawić w sosie który się wytworzył na 10 - 15 minut aby soki nie wypłynęły bo pieczeń byłaby zbyt sucha. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.