Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka z oczkiem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Do miseczki wlej olej, dodaj musztardę, słodką i ostrą paprykę oraz granulowany czosnek, dokładnie wymieszaj. Pierś umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj przygotowaną marynatą i włóż do lodówki na ok. 2 godz.
Do miski włóż mielone mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Długim, ostrym nożem zrób w środku mięsa głęboki otwór. Wypełnij go przygotowanym farszem mięsnym. Pierś zwiąż bawełnianą nicią.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem i przełóż do niego mięso.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Piecz mięso ok. 60 minut od czasu do czasu polewając jego wierzch zbierającym się na dnie naczynia sosem. Wyjmij z piekarnika, usuń nici i pozostaw jeszcze na ok. 10 minut, by pieczeń „odpoczęła”.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Porcja: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie