Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z jajkiem i kiełbaska białą w roli głównej. prosta, szybka do zrobienia, i jaka dobra. Polecam na Wielkanoc bo każdy sobie z nią poradzi. Można użyć mięsa mielonego gotowego. Pamiętajcie tylko żeby nie gotować jajek za długo, i nie trzymać ich w zimnej wodzie bo potem będą miały czarną obwódkę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7642
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 379
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7642
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 379
Składniki
Mięso od łopatki i pierś z kurczaka mielę razem z cebulą i czosnkiem. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką. Bułkę namaczam w mleku i mocno odciskam, dodaję do mięsa. Całość dokładnie wyrabiam. Jajka gotuję na twardo i obieram. Foremkę aluminiową smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. układam 1/3 mięsa, dodaję kiełbaski w dwóch rzędach, dodaję kolejne 1/3 mięsa, układam jajka i przykrywam je ostatnią porcją mięsa. Pieczeń wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni góra dół 45 minut. Można jeść na ciepło i na zimno.