Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z jajkiem"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i połącz z mięsem mielonym. Kajzerki namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij i dodaj do masy. Wbij jajka, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Fasolkę zblanszuj we wrzątku i zostaw do wystygnięcia. Paprykę pokrój w paski.
Wąską keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Boki i dno wylep masą mięsną. Ułóż na niej przekrojone na pół jajka na twardo, kawałki papryki i fasolkę szparagową. Wierzch pokryj resztą mięsa.
Skrop całość olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Piecz potrawę około godziny. Gdy będzie gotowa, pokrój ją na grube plastry. Serwuj np. z sosem chrzanowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV