Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 92
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13828
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 92
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13828
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami. Gotową marynatą natrzeć mięso. Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.
Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem. Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut. Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa. Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem. A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki. Smacznego !!!