Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z kurczaka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Kurczaka wyluzuj z kości, skrzydełka odetnij (kości i skrzydełka przydadzą się na rosół). Po szczypcie przypraw i mąkę kukurydzianą wymieszaj z octem i oliwą.
Natrzyj kurczaka w środku i na zewnątrz. Mięsem napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę kek- sową. Wstaw na dobę do lodówki.
Kurczaka piecz ok. półtorej godziny w temp. 180°C. Pieczeń podawaj z ziemniakami i surówką z marchewki.
<strong>Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie