Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z papryką i pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 817
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 817
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podłużną formę natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej.
Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około 60 minut w temp. 190°C.
Czas przygotowania 80 min. Ilość porcji 20. Cena za porcję 1,40 zł.
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie