Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z sarniny"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 165
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1328
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 165
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1328
Składniki
Oczyść sarninę, naszpikuj słupkami słoniny, zwiąż i posól. Podsmaż z wszystkich stron na oleju, aby mięso się „zamknęło”.
Zdejmij z patelni i odstaw. Oczyść włoszczyznę, cebulę, pokrój i podsmaż razem na powstałym sosie. Dodaj przyprawy, przecier i zalej ok. 150 ml wody. Podgotuj, włóż z powrotem podsmażone mięso i zalej czerwonym winem.
Przykryj i duś do miękkości. Wyjmij miękkie mięso oraz większość przypraw, a około 2/3 warzyw zmiksuj blenderem.
Wymieszaj z resztą warzyw i postaw na małym ogniu. Dodaj powidła, tarty piernik, dopraw sokiem z cytryny, cukrem i solą. Pod koniec wsyp do sosu migdały i rodzynki. Pokrój mięso, zalej sosem. Pieczeń podawaj z pieczonymi ziemniakami i pieczarkami.
Czas przygotowania: 90 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień