Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdzi się na obiad, ale także jako kolacja lub przystawka
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso smażymy na patelni, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Cebulę i czosnek siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyszczamy i i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Przygotowane składniki mieszamy z ryżem, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Masę przekładamy do formy (Ja zrobiłam to w tortownicy), przykrywamy folią i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.