Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego doskonała na kanapki lub na ciepło do obiadu :)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 758
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 758
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i usmażyć. Paprykę oczyścić,pokroić w kostkę i również podsmażyć. Ser żółty pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Następnie wszystko dodać do mięsa + jajka,przeciśnięty przez praskę czosnek,bułkę tartą ,pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do keksówki a na wierzchu ułożyć cienkie plasterki masła. Piec 10 minut w temp.200 st. a następnie zniżyć temperaturę do 150 st i piec 1 godzinę.Po godzinie zwiększyć temperaturę do 200 st i piec jeszcze 10-15 minut. Doskonała na zimno do kanapek jak i na ciepło.Smacznego :)