Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z zieloną salsą"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 46
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 78
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 952
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 117
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 46
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 78
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 952
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 117
Składniki
Wymieszaj w misce łyżkę oliwy, suszoną miętę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włóż do miski mięso, obtocz w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki na 60 minut (obracaj mięso kilkakrotnie).
Zmiksuj wszystkie salsy, tak aby otrzymać konsystencję pasty. Przypraw solą.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozgrzej patelnię grillową. Podsmaż na niej mięso, tak aby zbrązowiało (po 2-3 minuty z każdej strony). Przełóż do formy do pieczenia.
Piecz 30 minut. Potem wyłącz piekarnik i przykryj lekko mięso, aby doszło. Zostaw je na 20 minut. Podawaj pokrojone w plastry, ułożone na salsie i ozdobione liśćmi szpinaku.
Rada: Salsę możesz zastąpić pesto domowej produkcji. Zrobisz je np. z natki pietruszki, orzechów włoskich, oliwy i startego parmezanu. Gdy brak ci czasu, kup gotowe, z bazylii.Źródło: Olivia