Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z ziołowym masłem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
85 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 8-10 porcji
Schab myję, osuszam. Oprószam solą oraz majerankiem i nacinam od góry, tworząc dość grube plastry (nie docinam mięsa na dole do końca).
Świeże zioła myję, osuszam, siekam, łączę z miękkim masłem. Ucieram z solą, pieprzem, zmiażdżonym i obranym czosnkiem.
Masłem ziołowym smaruję plastry mięsa i dociskam je do siebie, tak by powstał zwarty kawałek. Wierzch smaruję oliwą, oprószam pieprzem, solą, suszonym majerankiem oraz chili.
Mięso zawijam w folię aluminiową, wkładam na kilka godzin do lodówki. Piekę podlane szklanką wody ok. 60 min w 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia uchylam folię, by mięso przyrumienić.Źródło: Kobieta i życie