Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1807
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1807
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu oraz goździki i jagody jałowca utłucz w moździerzu. Zioła opłucz, dobrze osusz, drobno posiekaj.
Olej wymieszaj ze skórką cytrynową. Dodaj czosnek, utłuczone przyprawy oraz posiekane zioła. Mięso posmaruj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na 3 godziny.
Zamarynowany kawałek mięsa obwiąż mocną bawełnianą nitką. Uformuj zgrabną pieczeń. Obsmaż ją w brytfance na rozgrzanym smalcu. Potem podlej piwem wymieszanym z bulionem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz przez 90 minut. Od czasu do czasu polewaj sosem z dna brytfanki. Ok. 30 minut przed końcem pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 oC.Źródło: Naj