Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i aromatyczny sposób na soczysty schab. Idealny na ciepło, jak i na zimno jako przystawka czy wędlina do kanapek.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10674
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10674
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Składniki
Mięso umyć, naciąć w kratkę, natrzeć solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać masło i podpiec 10 min w 190 stopniach. W misce wymieszać dżem, sok z cytryny i pieprz cayenne. Wyjąć mięso z piekarnika, posmarować je dżemem, w powstałe szczeliny włożyć goździki, podlać wodą. Tak przygotowane mięso piec 60min, od czasu do czasu podlewając wodą (lub powstałym sosem). Po upieczeniu mięso należy odstawić na 10 minut, aby odpoczęło i zachowało soki, a dopiero po tym czasie pokroić, w przeciwnym razie z mięsa wypłyną soki i będzie suche.