Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9882
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9882
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
godz. 55 min; Porcja: 655 kcal; Cena porcji: 4,45 zł.
Szpinak przebierz, oczyść i opłucz. Listki osusz, grubo pokrój. Chili oczyść, potnij w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj chili i szpinak. Smaż dalej kilka minut. Zdejmij z ognia.
Szpinak wymieszaj z jajkiem, parmezanem oraz tartą bułką. Dołóż fetę. Przypraw do smaku pieprzem i gałką.
Mięso umyj, wytrzyj. Wytnij w nim kieszeń. W środku i na zewnątrz posyp solą i pieprzem. W otwór włóż część farszu. Pieczeń ułóż w żaroodpornej formie. Skrop pozostałą oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 °C. Piecz około 95 minut . Na 15 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa obłóż resztą szpinakowego farszu.Źródło: Naj