Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń żmudzka z wołowiny"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20984
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20984
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Obrane marchewki oraz jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek posiekaj, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego i cukrem.
Ostrym nożem natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej przygotowany farsz, po czym zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w wysmarowanej masłem brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Kurier TV