Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie wegetariańskie. Bardzo proste w przygotowaniu, Nadaje sie doskonale na lunch oraz kolacje.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Jeśli mamy jedną dużą cukinie, dzielimy ją na 4 części (jeśli 2 małe to na pół po długości) i wydrążamy łódeczki jak na zdjęciu Solimy, pieprzymy, lekko smarujemy oliwą, układamy czosnek. Wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na 10 minut.
W czasie gdy cukinie się podpiekają kroimy cebulę, mozzarelle i pomidora w plasterki
Wyciągamy cukinie z piekarnika rozkładamy na nich ser i pomidora (naprzemiennie plasterki). Cebulę podpiekam obok, bo nie każdy ją lubi :) Lekko polewam wszystko oliwą.. Podpiekam 10-12 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu solę i pieprzę. Smacznego