Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka z grzybami"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Składniki
Kaczkę natrzyj solą, papryką i ziołami z zewnątrz i od wewnątrz. Podsmaż pokrojone grzyby oraz cebulę. Wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu. Przypraw. Napełnij tuszkę i nitką zaszyj otwór. Ułóż kaczkę w naczyniu żaroodpornym piersią do dołu.
Obok mięsa ułóż oczyszczone warzywa, dodaj przyprawy. Podlej bulionem. Piecz około 2 godzin w temp. 180°C. Co pewien czas odwracaj kaczkę, aby się równo upiekła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Takie jest życie