Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona karkówka Zofii Vogt z Bielska-Białej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Schab umyj, osusz. Przyprawy do karkówki wymieszaj z keczupem i natrzyj mięso. Pozostaw na noc w lodówce, aby schab przeszedł smakiem przypraw. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz pół godziny w temp. 200°C.
Zmniejsz temperaturę do 170°C. Piecz około 2 godzin. Wyjmij mięso, sos zagęść mąką ziemniaczaną. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
Porcje 15 130 min Cena 2,40 zł Kalorie 396 kcalŹródło: Takie jest życie