Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona ligawa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 270
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 270
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Umyte mięso nacieramy musztardą i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Ligawę obsmażamy na maśle ze wszystkich stron, układamy w brytfannie, posypujemy ziarnami gorczycy i pieprzem.
Pieczemy 45-50 minut w temperaturze 200oC, po czym wyjmujemy, dopiero wówczas solimy, lekko studzimy i kroimy na plastry. Podajemy np. z sosem pieczarkowym i bukietem warzyw.
Cebulę drobno kroimy i lekko podsmażamy na oliwie. Pieczarki obieramy, kroimy i wrzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy sól, pieprz i mąkę rozmieszaną w łyżce wody. Dusimy 15 minut, a potem zaciągamy śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł.</strong>Źródło: Rewia