Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, lekkie danie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
PIerś pokroić w paski i przyprawić ulubionymi przyprawami. U mnie zioła, sól, pieprz, papryka czerwona i ostra. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Pierś usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Przygotowane wcześniej ćwiartki ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, troszeczkę posmarować olejem, posolić i piec ok 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ostatnie 10 minut w 200. Ogórka i pomidory umyć i pokroić w kostkę. Można podawać z sosem czosnkowym.