Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na obiad.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1983
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1983
Składniki
W misce wymieszać wszystkie przyprawy z olejem, musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą posmaruj pierś indyka i odstaw najlepiej na całą noc do lodówki, aby indyk się zamarynował. Po tym czasie pierś ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć pokrywką i piec ok. 50-60 minut w temperaturze 180°C. Na ostatnie 20 minut piec bez przykrycia, by indyk się przyrumienił. Podawać na sałacie i polać żurawiną do mięs.