Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona pierś z kurczaka w maladze"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Składniki
Kurczaka pokrój w jednocentymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojonego kurczaka. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone owoce.
Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem. Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści.
Przypraw cukrem i solą. Ostudź. Następnie zalej kurczaka i owoce. Odstaw do zastygnięcia. Podawaj z pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo