Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone cebularze"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dolej ciepłe mleko i dosyp 2 łyżki mąki. Po 10 minutach wymieszany rozczyn połącz z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli. Wyrób i pozostaw na kwadrans do wyrośnięcia.
Pokrojoną w piórka cebulę posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Zeszklij na oleju.
Ciasto rozwałkuj, wytnij koła i natnij je promieniście w trzech miejscach. Na środek nałóż farsz, a następnie sklej nacięte paski.
Posmaruj paszteciki żółtkiem, posyp solą i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV