Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Składniki
wloska kapuste blanszujemy w gotujacej sie wodzie , ok 15 minut
mieso mielone, laczymy z ugotowanym ryzem, 1 jajkiem, pokrojona drobno cebulka, jak ktos lubi zabek czosnku mozna dodac, sol , pieprz, majeranek-laczymy wszystko razem
Zkapusty oddzielamy liscie , kladziemy farsz i zawijamy w golabki
ukadamy na blaszce, polanej olejem, polewamy rozrobionym bulionem , posypujemy majerankiem i wkladamy do piekarnika na 60 minut w temp.200stopni. Po pol godzinie mozna przelozyc golabki na druga strone zeby sie ladnie przypiekly.