Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone kacze udka"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Składniki
Udka kacze umyj, osusz. Z obydwu stron natrzyj suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki.
Naczynie żaroodporne grubo posmaruj margaryną. Ułóż kacze udka, wierzch obłóż cebulą i wiórkami margaryny. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw naczynie, piecz około półtorej godziny.
Udka podawaj np. z pomidorami. Znakomicie smakują także ze śliwkami (suszonymi i wędzonymi, a w sezonie także ze świeżymi).Źródło: Chwila dla Ciebie