Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone klopsiki wołowe"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 173
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 173
Składniki
Obierz i zetrzyj na grubej tarce cebulę. Posiekaj migdały i rodzynki. Wymieszaj w dużej misce mięso oraz pokrojone cebulę, migdały, rodzynki. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
Uformuj z mięsa kulki wielkości orzecha włoskiego (po 20 g każda). Ułóż je w brytfannie i polej olejem arachidowym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. C i piecz 8-10 minut.
Klopsiki najlepiej smakują maczane w jogurcie naturalnym wymieszanym z posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi, listkami świeżej mięty, przyprawionym solą i czarnym pieprzem.
Tradycyjną jarzynką jest pokrojona w grube plastry marchew, ugotowana w soku z pomarańczy, z dodatkiem mielonej ostrej papryki i listków laurowych.Źródło: Olivia