Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na mielone. Zamiast stać przy patelni i smażyć kotlety, włóż je do piekarnika i upiecz. Ta mała zmiana sprawi, że będą mniej kaloryczne, ale pozostaną równie soczyste i smaczne.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 201
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 201
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku i pozostaw do nasiąknięcia. Następnie dokładnie odciśnij.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij ją na łyżce oleju.
Mielone mięso umieść w dużej misce. Dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Wyrób dokładnie masę, tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut. Pamiętaj, aby w połowie czasu pieczenia przekręcić je na drugą stronę.