Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne kotlety na bezmięsny obiad. Wystarczy tylko dodać ziemniaki i surówkę. Pycha!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Składniki
Fasolę namoczyć na całą noc. Następnego dnia ją ugotować. Odcedzić wodę i jeszcze ciepłą zblendować. Cebulę (drobno pokrojoną) oraz czosnek przepuszczony przez praskę podsmażyć na patelni na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Następnie zawartość patelni dodać do fasoli. Dorzucić jeszcze pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajka. Dodać przyprawy, otręby i wyrobić zwarta masę. Formować okrągłe kotlety. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez pół godziny. W połowie pieczenia odwrócić je, przy pomocy łopatki, na drugą stronę.