Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi calzone z polskim nadzieniem, który nie ma sobie równych. To kapusta kiszona z leśnymi grzybami i śliwką.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Cebulę posiekaj w kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz kminek, chwilę podsmaż a następnie dodaj kapustę z grzybami lub kapustę, śliwki i posiekane namoczone grzyby. Duś mieszając od czasu i czasu. Dodaj pieprz odstaw. Drożdże rozpuść w letniej wodzie z cukrem. Do miski wsyp mąkę wlej zaczyn i sól, wlej oliwę i zagniataj 5-7 minut. Odstaw na 1-1,5 godz. Ciasto zagnieć jeszcze raz i podziel na osiem równych kawałków lub więcej i uformuj z niego kulki. Rozwałkuj dość płaskie kółko ok. 0,7 cm grubości. Na środek ułóż farsz, złóż na pół i zlep pieroga. Odstaw na deskę posypaną mąką. Pierogi posmaruj np. roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub rozmarynem. Piecz w 220stopniach C ok. 25-30 minut.