Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone pierogi z rybą"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12150
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12150
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni zeszklij cebulę na maśle. Następnie dodaj pieczarki i smaż aż odparuje cały płyn.
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Do garnka wlej wodę, dodaj listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu, zagotuj. Włóż pokrojoną paprykę, gotuj ok. 3 min. Wyjmij, osącz. Następnie włóż filety rybne do garnka. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min.
Do wystudzonych pieczarek dodaj paprykę oraz całą zieleninę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto francuskie pokrój na 6 kwadratów. W rogu każdego ułóż pieczarki z papryką oraz kawałki ryby i złóż kwadrat po przekątnej. Brzegi ciasta mocno dociśnij widelcem. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch każdego posmaruj rozmąconym białkiem. Piecz około 15 min w temp. 180°C.
40 minut. Sztuka: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie