Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem nie zawsze muszą by gotowane z tradycyjnego ciasta pierogowego. Ja dzisiaj proponuję w wersji pieczonej z ciasta drożdżowego! To naprawdę smaczna opcja ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 960
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 172
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 960
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 172
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Drożdże zasypać łyżką cukru. Resztę cukru zmiksować z jajami na pulchną masę. Do drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać i zostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym rozpuszczone masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość. W tym czasie ser połączyć ze śmietaną i cukrem.
Gotowe ciasto rozwałkować i dużą szklanką wykrawać krążki, nas które kładziemy łyżkę sera. Pierogi sklejamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Pieczemy w temp. 170 stopni przez ok. 20 min. Podawać np. z sałatką z roszponki. Smacznego!