Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierogi z ziemniakami i ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
1. Z połowy mąki, ciepłego mleka, drożdży i cukru zrób zaczyn. Jak wyrośnie, dodaj resztę mąki, 2 łyżki stopionego masła i sól. Wyrób ciasto.
Ugotuj ziemniaki, przepuść przez praskę, ostudź. Wymieszaj ze sparzoną kaszą, śliwkami, podsmażoną na reszcie masła cebulą, jajkiem, solą i pieprzem.
Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki. Nałóż farsz, zlep. Posmaruj jajkiem, posyp majerankiem, piecz 25 minut w 180 st. C.
<b>RADA:</b> Do farszu dodaj świeży majeranek – zyska aromat.Źródło: Olivia