Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierożki z fetą"
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9061
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 32
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9061
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 32
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę, jajko, wodę, 1/3 szklanki oliwy i sól. Przełóż masę na blat i zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
W dużej misce wymieszaj mikserem wszystkie farszu.
Podziel ciasto na cztery części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek. Wykrój szklanką ok. 30 kółek. Na każde kółko nałóż po dwie łyżeczki farszu. Krawędzie posmaruj wodą, złóż kółka na pół i sklej.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Posmaruj pierożki resztą oliwy i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut, aż ciasto dobrze się zrumieni. Na półmisku posyp listkami mięty.Źródło: Olivia