Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sambosaki- egipskie pierożki
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 257
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 257
Składniki
Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone. Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać. Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.
Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach. Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą. Smacznego :)