Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą i aromatyczną skórką!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Skrzydełka podzieliłam na trzy części,kalafiora podzieliłam na różyczki. Całość lekko skropiłam olejem obsypałam na sztywno przyprawami i wymieszałam. Kalafiora i lotki ułożyłam na dnie a na górze większe kawałki skrzydełek skóra do góry. Piekłam w sumie 1,5 h. Godzinę w 180 C, przykryte arkuszem papieru do pieczenia, na ostatnie 30 minut zdjęłam papier, aby skrzydełka dobrze się przypiekły. Są soczyste wewnątrz i zarazem chrupkie po wierzchu.
Kalafior jest soczysty i aromatyczny, podałam z surówką z młodej kapusty.
Smacznego :)