Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne skrzydełka z kurczaka pieczone w pysznej marynacie z dodatkiem coli, musztardy, miodu itp :) Takie skrzydełka są pokryte pyszną glazurą, są miękkie i każdemu bardzo smakują.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, ucinamy końcówki i dajemy do miski.
Do drugiej miski dajemy czosnek przepuszczony przez praskę, drobno posiekaną cebulę, musztardę, ketchup,miód,colę oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą marynatą oblewamy skrzydełka, pokrywając je dokładnie.
Miskę ze skrzydełkami przykrywamy np folią aluminiową i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale minimum na 2 godzinki. Po tym czasie skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym (polewamy resztą marynaty) i pieczemy na złoty kolor w temp 190 stopni-bez przykrycia.