Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pieczone udo z indyka, mięso zdrowe i bardzo smaczne. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Na zimno smakuje równie niesamowicie na kanapkach z musztardą lub chrzanem :-) Smacznego !!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Udo myjemy i wkładamy do naczynia, wszystkie przyprawy wsypujemy do miski wraz z posiekanym czosnkiem, dolewamy oliwę i wodę, a następnie dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wylewamy na indyka i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso jest idealne do pieczenia. Pieczemy od piekarnika zimnego w temperaturze 150 stopni przez 1,5 godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe !!! Polecam indyka również na zimno jest idealny na kanapki. Smacznego !!!